Kies voor een zekere toekomst in financieel administratief werk

Als je het leuk vindt om met cijfers te werken en hier aanleg voor hebt moet je een carrière als financieel administratief medewerker beslist eens overwegen. Als je goed bent in dit werk staan de werkgevers immers in de rij om jou aan te nemen. Je kunt dus rekenen op een goede baan met veel zekerheid. En dat is tegenwoordig echt een zeldzaamheid te noemen.

 

Wat houdt het werk precies in?

Als financieel administratief medewerker verzorg jij de financiële administratie van een bedrijf. Simpel gezegd: jij houdt bij wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Ook zorg jij ervoor dat alle financiële gegevens inzichtelijk gemaakt worden. Het is heel belangrijk dat dit foutloos gebeurd, want op basis van deze gegevens worden belangrijke beslissingen genomen. Men kan bijvoorbeeld besluiten om bepaalde investeringen wel of niet te doen. Een hele verantwoordelijke baan dus.

 

Wat leer je tijdens de opleiding tot financieel administratief medewerker?

Tijdens de opleiding leer je hoe je de financiële administratie van een bedrijf moet beheren. Uiteraard leer je hiervoor de benodigde administratieve vaardigheden. Maar de nadruk ligt natuurlijk op het voeren van een gezonde boekhouding.

 

Ben ik geschikt voor dit werk?

Of je geschikt bent voor een baan als financieel administratief medewerker hangt af van verschillende factoren. Je moet beschikken over talent en zeer zorgvuldig kunnen werken. Maar daarnaast moet je ook over heel veel doorzettingsvermogen beschikken. Een groot deel van je tijd zal je jouw eigen werk en het werk van anderen steeds opnieuw moeten controleren op onregelmatigheden. Er mogen immers geen fouten worden gemaakt. Je moet dan niet alleen het geduld op kunnen brengen, je moet het ook op wíllen brengen. Alleen mensen met passie voor het vak zullen een succesvolle carrière hebben in de financiële administratie.