Decreet nr. 2007-18 van 5 januari 2007 definieert de stacaravan als een bewoonbaar landvoertuig, gebruikt voor tijdelijke of seizoensgebonden vrijetijdsdoeleinden, en behoudt de manier van reizen, laat verkeer toe door te slepen, maar de code van de weg verbiedt verkeer . Anders dan lichte vrijetijdswoningen, zoals chalets of bungalows, hebben ze niet dezelfde mobiliteit en verschillen ze ook van caravans die over de weg kunnen reizen. Vanwege de mobiliteit van gerelateerde goederen is mobilhome verkopen zoals de meeste huizenverkopen. Het maakt geen deel uit van de verkoop van onroerend goed. Wij treden hier op in het kader van de verkoop van roerende goederen die aan verschillende normen voldoen.

Contract mobilhome verkopen:

Een standaardcontract dat de rechten en plichten van elke persoon specificeert Artikel 9 van de standaard huurovereenkomst voor een recreatieplaats geeft aan dat u bij mobilhome verkopen op de gehuurde plaats uw potentiële koper van de verplichting om een ​​standplaatshuurovereenkomst met de camping af te sluiten, indien hij de standplaats op de camping wil houden. Het bepaalt ook dat in het geval dat u de verkoop van uw accommodatie aan de camping toevertrouwt, er een verkoopmandaat wordt opgesteld waarin de rechten en plichten van de partijen worden vermeld. De commissie die aan de beheerder in zijn hoedanigheid van agent verschuldigd is, wordt eveneens in dit contract vastgelegd en vermeldt het percentage van de verkoopprijs. A priori staat al deze informatie niet in uw huidige huurovereenkomst, waardoor u in een situatie komt die u niet had voorzien. We raden u daarom aan om een ​​minnelijke schikking te treffen waarmee u de verkoop en uw gemoedsrust kunt verzekeren.

Wat is de reden om een ​​dergelijk contract te gebruiken?

De verkoop brengt verplichtingen met zich mee voor de verkoper en de koper. Het is essentieel om ze goed te definiëren en om alle kenmerken van het verkochte onroerend goed en de betalingsvoorwaarden op schrift te stellen om vreedzaam tot deze transactie te komen. Ons model tweedehands contract mobilhome verkopen, opgesteld door advocaten, stelt u in staat om deze transactie met een gerust hart uit te voeren. Dankzij dit contract krijgt u een volledig en gedetailleerd document door enkele eenvoudige en snelle vragen te beantwoorden.