Zo laat je een industrial pc maken

Industrial computer

De soorten computers die verkrijgbaar zijn, zijn enorm. Van de laptop die je thuis gebruikt, tot de krachtige workstations die door architecten worden gebruikt. Deze computers lijken allemaal enigszins op elkaar. De grote verschillen zitten in de computerkracht. Maar een industrial computer is daarentegen een compleet ander verhaal. Deze computer wordt niet in thuissituaties gebruikt, en ook niet op kantoor. Het wordt alleen in industriële omgevingen gebruikt. En daarmee bedoelen we voornamelijk het bedienen van machines in fabrieken. Wil je weten hoe dat zit? Lees dan vooral even verder.

Industrial computer
SONY DSC

Machines bedienen met een computer

Machines in fabrieken worden door een industrial pc bediend. En dit is niet zomaar een computer. Nee, deze computer is vaak volledig afgestemd op de machine. Je bediend de computer in veel gevallen met een touchscreen. Zo’n touchscreen is veel makkelijker te bedienen in zo’n omgeving. Tevens werkt het vaak net wat anders dan normale computers. Zo wordt er niet veel gebruik gemaakt van besturingssystemen zoals Windows. En daardoor dien je de computer in veel gevallen te leren gebruiken. 

Industrial computer

Wil je nu een industrial pc laten maken? Dan moet je hier een specialist voor inschakelen. Het meest ideale, is wanneer je een specialist vindt die al eerder soortgelijke machines heeft gebouwd. Zo weet je zeker dat zij in staat zijn om een geschikte machine voor je te bouwen. Ga dus vooraf altijd in gesprek, en bespreek de mogelijkheden. En vraag altijd naar de specifieke ervaring van het betreffende bedrijf.