Oordoppen

Bescherm jouw gehoor met otoplastieken. Deze gehoorbescherming op maat is te bestellen via Hans Anders. Niet voor niets is gehoorbeschadiging één van de meest voorkomende beroepsziektes. Gelukkig heeft ons bedrijf al vrij snel de nodige maatregelen genomen. Wij werken in een zeer grote bedrijfsruimte met veel machines. Wanneer deze allemaal vol aan het werk zijn, kan je jezelf niet meer horen denken. Er zijn wel de nodige maatregelen getroffen om bepaalde machines in speciale kasten te zetten, goed geïsoleerd. Helaas geeft dit niet het gewenst effect en daarom zijn er gehoorbeschermers in het leven geroepen.

Op maat gemaakte otoplastieken

De eerste keer dat ik dit bedrijf binnen kwam viel het mij op dat iedereen met een soort koptelefoons opliepen. Gezellig dacht ik nog, met muziek op de oren werken. Echter waren dit niet de modellen waar muziek uit kwam, maar juist moesten beschermen tegen het lawaai op de werkvloer.

Hoe langer ik daar werkte merkte ik dat ik ook last van mij gehoor ging krijgen. De bescherming die wij hadden waren niet optimaal en daarom kregen wij allemaal andere modellen. Deze werden speciaal op maat gemaakt en hiermee merkte je meteen een groot verschil. Juist doordat deze de gehoorgang helemaal afsloten, kon er geen geluid meer doorheen komen. Dit werkt een stuk prettiger en hierdoor krijg je ook meer rust in je hoofd.