Opleiding Team Management volgens de teamwork piramide van Lencioni

Een goede teammanager word je niet van de ene op de andere dag. Je hebt wel het talent om als leidinggevende te functioneren, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Terwijl teammanagers soms ook met de handen in haar zitten als ze merken dat het binnen het team niet meer loopt zoals het zou moeten lopen. Met een opleiding team management kun je jouw skills als teammanager verbeteren. Zeker wanneer deze volgens de teamwork piramide van Lencioni wordt gegeven. In dit blog vertellen we meer over de methodiek die ervoor zorgt dat je een betere en effectievere manager wordt.

Vijf succesfactoren

De piramide van Lencioni werkt volgens de vijf succesfactoren die voor een sterk teamwork zorgen. Het geeft meer inzicht in hoe deze succesfactoren in verhouding staan tot jouw huidige management skills en je kunt snel ontdekken waar de ruimte voor verbetering is. Na het volgen van de opleiding team management kun je de leerstof toepassen in de huidige situatie en ervoor zorgen dat het team waar je de leiding over hebt weer optimaal presteert.

Opleiding team management leert je het vertrouwen herstellen

In de onderste laag in de piramide van Lencioni gaat het vooral om vertrouwen. Vertrouwen is een belangrijke factor om een team goed te laten functioneren. Er moet wederzijds vertrouwen zijn. Het vertrouwen van de manager in zijn teamleden dat zij het werk krijgen gedaan, deadlines halen en de beoogde resultaten realiseren. Terwijl medewerkers de manager moeten kunnen vertrouwen. Zonder vertrouwen is er geen basis en ook geen goed teamwork mogelijk.

Toneel spelen

Veel collega’s spelen vaak toneel en doen in iemand zijn gezicht net alsof hij of zij je beste vriend is. Maar bij de koffiezetter wordt er nogal flink geklaagd over jou als manager of als persoon. Dit is killing voor een goede werksfeer, maar het zorgt ook voor gevaren. Door deze onderstroom van gal spuwen zal een team steeds minder goed gaan presteren. Met een opleiding team manager leer je hoe je jezelf als manager kwetsbaar kunt en durft op te stellen en hoe je teamleden zover krijgt om constructieve gesprekken te voeren. Met jou en hun collega’s binnen hetzelfde team.

Opleiding team management leert je hoe je jezelf committeert aan een team en hoe je verantwoordelijkheid neemt

De grote valkuilen van een teammanager is dat hij de gemaakte afspraken met zijn teamleden niet nakomt en dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn handelen en zijn gedrag. Voor personeelsleden is het niet bepaald inspirerend als een manager er bewust of onbewust een potje van maakt. Met een opleiding team management leer je in de spiegel te durven kijken en hoe je jezelf kunt motiveren en coachen om het beste in jezelf naar boven te halen. Zodat je als inspirerend rolmodel kunt gaan optreden.

Alle neuzen dezelfde kant op

De uitspraak “alle neuzen dezelfde kant op” hoor je wel vaker op de werkvloer en met een opleiding team management leer je hoe je het team als eenheid kan laten presteren. Een onderlinge strijd tussen personeelsleden is funest voor het resultaat en het functioneren van het complete team. Als manager ben jij immers verantwoordelijk over welk resultaat het team collectief neerzet dus des te belangrijker is het ook om te leren hoe je het team als eenheid kunt laten opereren. Wil je trouwens liever een leiderschapscursus volgen? Ook dit zal jou en jouw team enorm helpen.