Zonnepanelen op koeienstal

Zonnepanelen op koeienstal

Zonnepanelen op koeienstal: een goede investering

Heeft u een koeienstal? Dan leent het dak van uw koeienstal zich waarschijnlijk uitstekend voor het opwekken van zonne-energie. Vandaag de dag hoeft het (laten) installeren van zonnepanelen namelijk zeker niet veel te kosten. In dit blog leest u meer over de mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen op uw koeienstal. Lees snel verder.

Zonnepanelen leasen

U bent als melkveehouder natuurlijk op zoek naar manieren om op kosten te besparen. Slim omgaan met investeringen is hier een goed voorbeeld van. Een minder bekend voorbeeld hiervan is zonnepanelen leasen voor zonnepanelen koeienstal. Met zonnepanelen leasen verduurzaamt u uw bedrijf, maar is er geen enkele financiering nodig. Uiteindelijk kunt u er toch geld mee verdienen.

Zonnepanelen die zelfvoorzienend zijn

Zodra het op zonnepanelen aankomt, haken veel mensen af bij de relatief hoge kosten die erbij komen kijken. Zonnepanelen voor uw koeienstal zijn nu eenmaal een flinke investering. Er heerst namelijk een beeld dat een dak volledig voorgelegd moet worden met zonnepanelen om ook maar enigszins rendabel te zijn voor uw portemonnee. Gelukkig is dat zeker niet het geval. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig ‘slechts’ een derde van het dak van uw koeienstal met zelfvoorzienende zonnepanelen bezaaien. Zelfs dan kunt u er gewoon rendement van hebben.

Rendement op de lange termijn

Met zonnepanelen op uw koeienstal begint meteen het besparen. Dit besparen is tweeledig. U bespaart direct op uw energierekening door uw nieuwe maandlasten die lager zijn door uw aangepaste energieverbruik. Zodra uw investering terugverdiend is, begint het echte besparen en verdienen. Vanaf dat moment heeft u namelijk uw geld terugverdiend en begint u met besparen vanaf uw oorspronkelijke startpunt. Het rendement van zonnepanelen op een koeienstal, loopt dan al snel op naar € 90.000,- in 25 jaar.

Meer ondernemerstips

Wilt u meer ondernemerstips voor uw bedrijf? Lees dan nog meer van onze leerzame blogs.