4 toffe ideeën voor het schenken van originele relatiegeschenken

relatiegeschenken met logo

Een goede band met je klanten is van groot belang voor jouw bedrijf. Deze goede band bouw je onder andere op door je klanten goed te behandelen, maar ook door ze af en toe te verwennen met een mooi relatiegeschenk. Dit zijn 4 tips voor toffe relatiegeschenken die iedere klant blij zullen maken.

Herbruikbare drinkfles

Plastic waterflesjes zijn passé, met een goede reden. Deze flesjes zijn hartstikke slecht voor het milieu, omdat plastic niet vergaat en je kunt ze helaas maar een paar keer hergebruiken. Mooie BPA-vrije of aluminium flessen zijn daarom leuke en duurzame relatiegeschenken. Deze zal heel wat jaren meegaan dus dat is lekker milieuvriendelijk. Tegenwoordig zie je ook steeds meer thermosflessen die het water lang koud of juist heet houden. Door deze te bedrukken met jouw bedrijfslogo zal je klant altijd aan je denken én maakt je klant onbewust ook reclame voor jouw bedrijf.

Powerbanks

Je wilt natuurlijk dat je klanten het relatiegeschenk zo vaak mogelijk gebruiken en hierbij altijd aan jou denken. Een powerbank klinkt een beetje saai, maar eigenlijk kan het altijd van pas komen. Iedereen heeft wel eens een lege batterij. Door een kleine powerbank met het bedrijfslogo te bedrukken en aan je klanten te geven, zullen zij dan bij gebruik altijd aan het bedrijf denken. Daarnaast geeft het een goed gevoel, want in geval van nood helpt jouw bedrijf ze.

Paraplu

Een ander product dat goed van pas komt in geval van nood is een paraplu. Ga hierbij voor een iets luxere paraplu en niet een goedkoop ding dat na een hoosbui al de prullenbak in kan. Een paraplu die lang meegaat geeft een goed gevoel en voorkomt een frustrerende situatie voor jouw klant. Kies bijvoorbeeld voor een stormparaplu. Met een goede paraplu geef je een waardevol cadeau waardoor je klant altijd met een goed gevoel aan jouw bedrijf zal denken. 

Set met luxe badproducten

Het klinkt een beetje standaard, maar als je het goed aanpakt kan dit een superleuk cadeau zijn: een set met luxe verzorgingsproducten. Ga naar de Rituals, The Body Shop of een andere ‘luxe’ zaak en koop daar een aantal leuke cadeaupakketten. Kies diverse geuren uit en laat je klant dan ook kiezen als deze bij jou langskomt, zo weet je zeker dat hij of zij blij is met de luxe verwenproducten. Hier hoef je echt geen logo’s op af te drukken, want jouw klant weet heus wel waar de mooie verwenset vandaan komt.